torsdag 24. januar 2013

For Konge og Fedreland

Forbedring av egne prestasjoner, det er ett av formålene med FFSF. Fedre i Asker gjør seg klare til ny dyst. Rill og smørejern pakkes i store North Face bager. Slipen på  siklingen sjekkes for siste gang. Rolf mottar besøk av spente karer som trenger nytt skitøy før helgens prestasjoner. Fredrik har dratt kortet sitt for n'te gang på G-sport. Gel, VR og pulver forsvant i handleposen. Snart skal Fedre i strid-måle prestasjoner mot fjorårets resultater.


Har vi funnet ungdomskilden klokker vi inn på bedre tid i 2013 enn i 2012. Da har vi igjen for alle øktene opp Tveiterbakken, til Bergsåsen, opp Solliveien, opp Haveråsen. 51 tirsdagsøkter har passert. Spreke Fedre har ett mål for øye-å prestere bedre enn ifjor.

Tre førstereisende har også stilt opp. Tøft gjort! Lurt opp i stry på en lokal pub en sen torsdagskveld. Men de tok utfordringen. Det tøffeste er å komme seg til start. Stille opp der med Cerapreppa ski, i kondomdress og med O2 opptak på godt over 50. Det krever sin mann. Snart kan våkenetter og bekymringer for 70 km på ski erstattes av en voldsom selvtilfredshet over egne prestasjoner. Snat har også disse Fedre en mulighet til å si; "iår skal jeg forbedre fjorårets prestasjoner." Snart...

Så hilser vi til Øystein som ikke hadde hellet med seg, som må se rennet fra sofakroken. Som hadde utur når vinteren slo inn og helsekortet skulle fylles ut. Det er idrettens ubarmhjertige sannhet, at en trener hardt for ett mål langt frem og så glipper det på oppløpet fordi kroppen ikke henger med. Så får du trøste deg med at du var først på Bergsåsen ett par ganger, at du sprengte intervalldragene, lå først og satte oss andre i forlegenhet flere tirsdagskvelder iløpet av våren, sommeren og høsten. Og vi vet at det det ikke står på din kondis eller skiteknikk, samtidig som vi er fullstendig klar over at dette gir oss en unik mulighet til faktisk å forbedre egene prestasjoner fra ifjor. En konkurrent mindre, som lå før oss ifjor. Slik er idretten. En faller fra, andre trer fram.

Viva Italia-Fedre for skisporten. Følg med på TV2 søndag.



1 kommentar:

  1. Flott innsats!

    Fulgte med fra sofa'n. TV2 hadde mest fokus på de grønnkledte i front, men jeg så både Torbjørn og Tore da de passe slitne kom glidene over målstreken.

    Ikke overraskende var noen raskere enn andre, men etter det jeg kan se forbedret noen plasseringene sine veldig, andre også tiden, mens debutantene kom vel til målstreken!

    Håper dere alle nå orker å være med ut å spise,kanskje en god rødvin til biffen?

    Sees snart, Øystein

    SvarSlett